fallback

Oще по темата
Проблемът с паркирането в Столицата не само няма изгледи да се оправи, а и все повече се задълбочава. В платформата на Helpbook.info за пореден път постъпи сигнал за унищожени тревни площи, поради редовното и масово паркиране върху тях. Ето какво ни пише наш потребител от район „Изгрев“:

"В зелената площ от миналата година са започнали редовно да спират автомобили и прогресивно унищожават тревата и засадените там дървета и храсти. Това е не само грозно и не екологично, но и затруднява движението на превозни средства и хора по улицата. Това е и нарушение на Наредбата за организацията на движението на територията на Столична община.

Опитахме да сигнализираме при нарушение, но този метод се оказва неефективен, тъй като често пъти автомобилите напускат тревната площ преди да пристигнат санкциониращите органи, а след тях унищожената трева не може да се възстанови. Моля за решение на проблема, като например поставяне на антипаркинг съоръжения от към страната на улицата и паркинга в съседство.

Ако общината не разполага със средства за подобни съоръжения, молим за разрешение да поставим такива със собствени средстава. Моля за реакция и отговор по този така наболял за живущите в блока и за милеещите за повече природа и зеленина в околността проблем. При необходимост, мога да представя подписи от останалите живущи в блока в подкрепа на това искане.", завършва сигналът.

Красноречиви снимки ни изпратиха на улица в кв. „Сухата река“, на които се виждат огромни кратери, а асфалтът е тотално разбит, има множество големи дупки и парчета от камъни. "Вдига се много прах. Поради това всички коли минават по чисто новия тротоар и така ще разбият и него. Има нужда от спешен ремонт на улицата.
Моля за незабавна реакция от институциите."

Снимки на непочистена улица от строителен обект ни изпратиха от град Кърджали. Вследствие на строителна дейност районът покрит с кал. При преминаването се вдига прах и мръсотия. Следва да бъде почистено и измито и да се осъществява по -качествен строителен контрол.  Според автора това състояние на улицата е още от извършването на изкопни работи на обекта.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Heater

преди 2 години

Селянинът си е селянин без значение от София или Провадия. Много ми е интересно като отидеш във Виена и спреш по подобен начин без значение дали си от София или село дали ще ти цепят басмата или ще ти махнат главата. После ходи обяснявай че си европеец и няма къде да спреш.

66

Анонимен

преди 2 години

До Ами - Много хора имат идеи , но ината и селенията ни е в повече ! "Не пречели на никого ..." - ГРЕШИШ - ПРЕЧАТ на себе си , защото пред блока е като *** , а зад ъгъла бо-лука пада извън кофите , но когато си с ориенталско мислене това не би трябвало да ти прави впечатление , важно е само заплатите да са Европейски !

65

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 69 - А натеб " байно" и 300г. преход няма да ти стигнат , за да разбереш че да си цивилизован , не е въпрос само на заплата ! В БЕЛИТЕ държави "байно" стрителната фирма няма да получи разрешение за строеж на блок ако не са предвидени пакови места за всеки апартамент , но ти откъде можеш да знаеш когато измерваш цивилизацията в банани ?! Нали "УЖ" си свободен да пътуваш - Недй щтрака само селфита ами се поинтересувай как живеят ИСТИНСКИТЕ цивилизации белким научите нещо !

fallback