fallback

"Не е разумно хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, защото ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка. Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази.
Oще по темата
Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон." Това обяви пред Bulgaria ON AIR Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят.

"Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост", добави Елена Иванова.

"Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно - да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори", посочи Елена Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 1 година

Хотелите голям си го вкараха с тия бежанци :) Разберете хора, хотелите са превзети от украинците и няма мърдане. Изгонване е невъзможно, защото става въпрос за майки с малки деца и възрастни хора със здравословни проблеми. Хотелиерите могат да пият по една студена вода и нещо по-силничко към нея и да прежалят хотелчетата си.Те са вече украинска територия. Това е положението. Ако тръгнем да ги гоним насила, ще настане вой до небесата и бюрократите в ЕС ще ни разкатаят. Сгрешиха много нашите, но..

74

Колкото до

преди 1 година

хотелиерите,мога само да им кажа-халал да са ви сегашните гости;)Алчни копИлета сте,такива ще си останете и умрете:)))Докато не се сетите,че освен утре има и вдругиден,че и други дни след него,все ще е така:))Но вие не виждате по-далеч от носа си-днес да се завлече колкото може,утре ще го мислим утре-типичен манталитет на *** ни сънародници...Изобщо не ми е жал за вас-фалирайте,умирайте,да събарят бетоните и да се свършва този уродлив филм....

73

Честно казано,

преди 1 година

не разбирам защо сте ядосани на украинците-те просто взимат това,което им се дава.Вие нямаше ли да направите същото на тяхно място?Нали знаете,не е луд,който яде баницата-луд е,който му я дава;)Проблемът не е в тези,които се правят на бежанци-проблемът е в тези,които им го позволяват,и то прекалено щедро...

fallback