Снимка: БГНЕС

Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, след като и до момента не са получили помощта от 40 лв. от държавата.

Собственици на места за настаняване в града, бяха сред първите, отворили базите си за бягащите от войната украински граждани. Втори месец служителите им са без заплати, а сметките за ток трябва да бъдат платени до 20 април.  

Втори месец хотелите в Балчик, настанили повече от 1200 украински граждани, разчитат само на собствени средства, които са отдавна изчерпани, споделя управителят на хотел Пламен Козарев.

"Накрая на месеца ще трябва да бъде преустановено електричеството в моя хотел, ще трябва да освободя персонала, да ги пусна в неплатена. Същевременно бежанците, по същия начин, ще трябва да им търся някъде място в други хотели при колеги", каза той пред БНР.

За плащане не чакат само сметките за ток, посочи друг управител на хотел Христо Желев.

"Стана време да плащаме заплати на персонала, имаме разходи към доставчици още непокрити доста, пране, консумативи, въобще са хиляди неща", оплака се той.

Христо Желев е кандидатствал за кредит, други негови колеги също търсят вариант да намерят средства. Заради забавянето на плащането хотелиери са започнали да отказват да настаняват повече украински граждани, допълва Христо Желев.
 

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 5 месеца

Ами да фалират.При пазарната икономика има и фалити не само печалби.Никой не ги заставял с опрян пистолет да приемат бежанци.Както писа съфорумец преди мен нашето Черноморие се нуждае спешно от разреждане на хотелите за сметка на природата. Хотелиерите да разберат най-после,че държавата това е народа и на него му писна от алчността им да ги спонсорира.

34

Qanon

преди 5 месеца

Ще има да чакат... и нищо няма да получат от правителство от американски п0длоги...

33

Анонимен

преди 5 месеца

какво са два месеца за нашата държава ония с магистралите чакат една година .. пича точен взе парите каза ще видим и видееме