Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Явно има системен проблем, който показва, че нещо подобно може да се случи навсякъде. Това е най-страшното. Колкото и да е важно спазването на закона, няма как една лична карта да остане над човешкия живот. Извън търсенето на отговорност трябва да се направят сериозни изводи. Това може да бъде работата на омбудсмана - да се обмисли как да се преодолее проблема, при който документите се поставят над същността на конкретния казус“,  коментира пред БНР националният омбудсман Диана Ковачева по повод трагичния случай във Враца.

Още по темата

Според омбудсмана трябва да има по-добра вътрешна система за сигнализация.

"Това е ситуация, при която и човек, който не е лекар, ще се притече на помощ", допълни тя.

Вълна от недоволство заля Враца след смъртта на 43-годишната пред спешния център в града. Служителката на регистратурата ще бъде уволнена. А мъжът, с когото жената е живяла на семейни начала, обяви, че семейството няма да търси отговорност от никого.

"Ние сме се примирили със случилото се, не обвиняваме никого. Всичко тръгна от клипа", каза той.

Тази вечер пред сградата на Спешния център във Враца се организира протест.

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 6 месеца

Има как като си тоталитарист като комунистите, фашистите, нацистите и убийци и сие колд тогава за теб хората са само статистически номера и може да правиш с тях каквото ти хрумне, но е важно да има документален отчет за пред по- висшите тоталитарни мишки, че да не вземе и екзекутора да стане неудобен и да влезе в списъка с подлежащите на екзекуции, за това де.

87

Анонимен

преди 6 месеца

"Радев не спря да говори, че по време на кабинета Борисов 3 умирали хората пред стълбите на болниците, а сега умират директно пред регистратурата." - Да, ама сега текат промени. Борисов 12 години имаше, само да направи нещата по-зле.

86

Хм

преди 6 месеца

Това момиче е свястно .