Снимка: БГНЕС
Ресторанти и заведения в Казанлък вече втора седмица остават празни. Собственици казват, че вече са изправени на ръба на фалита. 
 
Преди седица собственик на ресторант в града беше принуден да събори част от заведението си, за да намали непосилния наем, припомни Нова тв. Седмица по-късно в заведението продължават да липсват клиенти.
 
"Освен вас, да виждате някой друг? Няма никой. И вече е така цяла седмица и не само при мен, а и при колегите. Ако нямаме компенсации, персоналът отива на борсата. Не може с празно заведение в центъра на Казанлък. Аз не мога да платя две надници- на сервитьорката и на готвачката. Това вече е нетърпимо", споделя собственикът Антон. 
 
През последните две години, Антон се е разделил с почти половината си персонал. Негови колеги в града вече затвориха заведенията си. Разходите, обаче, не намаляват и все повече представители на този бизнес обмислят затваряне.
Още по темата
 
"Аз съм на ръба. Поставил съм си за цел, може би още една седмица или две. И това е времето в което трябва да реша аз работя или затварям.  Къса ти се част от сърцето", споделя още собственикът. 
 
Персоналът и в други заведения в Казанлък е притеснен да не загуби работа си.
 
"Всички са много притеснени, около 10 дни идваме на работа  някакво огромно напрежение има много неясноти напоследък, дали ще продължим работа, дали няма да продължаваме работа. Ако нямаме пари, няма как да си плащаме сметките, няма как да плащаме абсолютно нищо", коментира друг собственик на заведение. 
 
Компенсации за работещите в бизнеса, няма да могат да го спасят изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase