Снимка: БГНЕС

Продължава сагата със заседналия кораб "Вера Су" край Камен бряг. Екипажът още не е слязъл на сушата, а самите моряци проговарят пред БНТ, че се страхуват за живота си.

Корабът на плавателния съд твърдят, че не са получавали и заплати и по думите им, собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

Още по темата

След 15 дни до Яйлата, съдбата на екипажа, който е от Турция и Азербайджан, още е неясна. Обстановката на борда съвсем не е спокойна, както изглежда от брега.

Един от моряците проговаря като желае да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си. По думите му, екипажът не е получавал заплати. "Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", пише в писмо морякът.

Той е предоставил документ,  на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски долара. Моряците настояват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.
 "14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”.

Според моряците са проведени разговори с представители на компанията в Лондон и Варна, но без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

 "Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си".

Коментари Напиши коментар

39

некой нейде

преди 3 месеца

До Анонимен: изпълнили са заповедите на командния им състав = редно е да им бъде изплатена заплата

38

Анонимен

преди 3 месеца

Кризата е причинена, от лошотията на знаещите какво трябва да се направи и не желание да помогнат.Незнаещия едва ли може да помогне, там където не знае! Проблема, е че знаещите са алчни и зли, и искат хем да убият не знаещите хем парите да им вземат!

37

Анонимен

преди 3 месеца

Аварията с тази самоходна баржа показва безсилието на управляващата пасмина в момента свикнала да стои по бюрата и да брои парите от заплата до заплата и да яде от държавния стол и ако може нещо кьораво да удари. Кариерист, роднина, кариерист, роднина седнали между банкетните войски на радевой и пеят: спете спокойно, ние ще ви управим, вие не разбирате, само ние можем.