Снимка: БГНЕС
fallback

С подобряване на времето идват и надеждите сагата със заседналия кораб край Камен бряг да приключи и товарът на "Вера Су" да бъде разтоварен.

Oще по темата

Екипажът още се намира в плавателния съд и отказва да бъде евакуиран, предава БНТ.

Община Каварна имат готовност да настанят хората и да им бъде оказана медицинска помощ. Те ще бъдат  карантинирани, а след това и евентуално разпитани, тъй като по случая вече има образувано досъдебно производство.

Времето на Камен бряг днес е слънчево, но вятърът продължава да се усилва. Вълнението на морето също ще се вдигне. На 12-ия ден от засядането на кораба почти няма промяна в местоположението му.

Синоптиците прогнозилат подобряване на времето през следващата седмица - очаква се корабът отново да бъде укрепен и да бъде подновено разтоварването на товара, намиращ се в хамбара на плавателния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Чака

преди 2 години

До Анонимен Много точно,ПИЧ !!!

17

Анонимен

преди 2 години

Смърди на некомпетентност. В Китай досега пристанище щяха да построят, а в Африка на ръце щяха да го разтоварят. Незнам какво чакат още! Явно глобалното затопляне да повдигне новото на световния океан. Развали ли се времето, а то може да стане всеки момент, корабът ще се разцепи на скалите, а някой моряк ще се удави, гарантирано от Нептун. Една махала индийци , срещу 100 лв на ден на човек, с въжена техника за превоз на торбите, щяха да са разтоварили до сега 700 тона да изплава кораба.

16

гост

преди 2 години

До Анонимен 20Тиквеника сигурно щеше да се пробва да помести кораба с гранатомет или с джипката. Въпроса опира до ресурси и съгласие на собственика на кораба да приеме или откаже помощ.

fallback