Снимка: БГНЕС
fallback

Измерената стойност за азот амониев от втората поред проба след прекратяване на дейностите по претоварване на заседналия кораб, взета на 29 септември на същото място от морските води в близост до авариралия кораб, показва, че концентрациите са понижени и се приближават към стойността, измерена в понеделник, 27 септември, преди започване на компрометираната операция по прехвърляне на товара. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Oще по темата
От там уточняват, че МОСВ продължава всекидневно да следи състоянието на водите в Черно море. Към момента екипите са на място за следващо пробонабиране от морските води в близост до авариралия кораб.

От понеделник, 04 октомври, заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров ще бъде командирован на място с оглед осигуряване и контрол на последващи спасителни действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

некадърниците

преди 2 години

възпройведоха политическа ситуация с турция-ще ни излезе скъпо

24

ЗАДник

преди 2 години

Азотните торове,ако се изсипят в морето няма да причинят еко катастрофа.Най-много да подхранят водораслите и да увеличат планктона.Какво толкова правите драма с тоя кораб?Рибите щели да го нагълтат.Вие го гълта постоянно в зеленчуците,които си купувате,но за там не е проблем.Проблем са рибите.Да ви акам връз логиката.

23

съвременно образован

преди 2 години

Красимире, в училище не се ли научи поне да преписваш бе брат? На мен ми трябваха 3 мин в интернет за да науча че товарът е бил азотен тор, и че най често срещаният азотен тор е амониев нитрат. Твоят "азот амониев" ми разкри накъде отива България под вещото ръководство на всички управлявали досега партии. Гласувайте пак така и ще видите нови върхове в икономиката, образованието,демографията. Казах

fallback