Снимка: БГНЕС

Подготвят се планове за разтоварването и изтеглянето на кораба "Vera Su", заседнал край местността Яйлата. Създадени са необходимите условия и за евентуална евакуация на екипажа. Към момента обаче желание от страна на капитана за евакуация на неговия екипаж няма.

Още по темата
Два начина за евакуация са осигурени до този момент, заяви тази сутрин началникът на пожарната безопасност в Добрич Дарин Димитров, цитиран от БНР.

Това е чрез спасителна мрежа и парапети, които вече са изградени, както и чрез въжена линия – т.нар. тролей.
Поддържа се постоянна връзка с капитана на кораба.

Образувано е досъдебно производство в окръжната прокуратура в Добрич, като след извеждането от кораба на екипажа той ще бъде разпитан.

Очаква се времето да се подобри в понеделник или вторник и тогава да се премине към разтоварване на кораба и следващия етап – изтеглянето му от скалите.

Ще се използват отново плавателни средства, заяви вицеадмирал Румен Николов, тъй като спасителна акция откъм брега е напълно невъзможна.

 

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 8 месеца

Дали пък не искат да се евакуират защото има нещо скрито на кораба?Дрога,пари,оръжие или....кой знае?

25

Анонимен

преди 8 месеца

До АнонименЕ, да де, ама тия химикали като попаднат във водата... А корабът има и гориво.Така, че ще има еко катастрофа. Иначе е лесно да се потопи.

24

Анонимен

преди 8 месеца

Хора, които не напускат обречен или застрашен транспортен обект, се наричат камикадзе! Ясно е тогава и мисията на кораба!