Снимка: БГНЕС
fallback

Министерство на околната среда и водите потвърди данните на Евростат, че България е първенец по най-мръсен въздух в Европейския съюз.

Oще по темата

"Обръщаме внимание, че стойностите са от 2019 г., по време на управлението на предходното правителство", заявиха от МОСВ.

Въпреки че средногодишната концентрация на ФПЧ2,5 (PM2,5) в градските райони на ЕС през 2019 г. постепенно намалява до 12,6 μg/m3, най-замърсен е бил въздухът у нас (19,6 μg/m3) и Полша (19,3 μg/m3), следвани от Румъния (16,4 μg/m3) и Хърватия (16,0 μg/m3).

Според данните на европейската статистика концентрацията на фини частици във въздуха е най-ниска в градските райони на Естония (4,8 μg / m3), Финландия (5,1 μg / m3) и Швеция (5,8 μg / m3).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Не само въздуха ни е най мръсен но и Храната. Имам приятел в лаборатория която изследва храните и ми е казвал че 80 процента от храната която продават в магазините не е годна за консумация. В храната ни има такива химически елеминти които са вредни за здравето ни. Но мутрите никой не ги контролира щото са си платили такса спокойствие и ни тровят без контролно. Всички които са били и са на власт са за бесилото.

36

Анонимен

преди 2 години

dishaite i blagodarete na hbobokova i edineva za bg art vazduh! ;-)

35

ъъъ

преди 2 години

Абе гледам аз от няколко години картата на aqicn и сме си около средните нива. По-мръсен въздух от нашия има в Северна Италия, Нидерландия, Унгария и Чехия. А вече за държави като Китай и Индия да не говорим - там почти всичко е в тъмночервено. От МОСВ да проверят какво са чели и преписвали.

fallback