Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мерките от 1 април се разхлабват въпреки високия брой на новозаразени с COVID-19  и починали. Още по обяд заведенията по централните улици в столицата посрещнаха отново клиентите си.

От днес - 10 дни след поредния локдаун - заработиха бизнеси, отвориха театри, кина, спортни зали. Но с условието - 30 процента от капацитета си, съобщава Bulgaria ON AIR.

Подготовката за новото отваряне започна рано сутринта. Собствениците на заведения направиха нова организация на хората си, за да заработят летните градини и терасите. В столица заведенията по булевард "Витоша" бързо се напълниха.

Oще по темата


"Максимумът е 6 души, които могат да сядат на една маса. Важното е да няма струпване на много маси на малка площ", посочи Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

В Русе също заведенията заработиха частично. Ресторантьорите се опитват с всички средства да задържат клиенти си.

"Има достатъчно разстояние между масите, дезинфекцираме след всеки един клиент", обясни Сюзан Салиева.

Фитнесите и спортните зали също отварят врати. Собствениците им обаче срещат трудност как точно да определят 30% от капацитета си.

"Като дойде клиент при нас на входа има дезинфектант. Пристигат с лични кърпи, след всяка употреба си дезинфекцират. Няма яснота дали ще се изчислява на квадратура, на база на уредите. Но така или иначе ние сме под 30%", каза Виктор Гърбатов.

От понеделник врати ще отворят и детските ясли и градини, а от 12 април учениците ще се върнат в клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

до Вирус

преди 3 години

съвсем друг беше подтекста на изказването на президанта тогава, но опорките на гр0барите продължават да са валидни за тези които нямат собстван м0зък

29

м,да

преди 3 години

Отварайте всичко. Ковид грипа си отива! Слънцето напича1

28

Вирус

преди 3 години

Сорри, но пРезидентът каза преди година, че НЯМА вирус и ше требе да продължавате да си живеете така, както сте живяли и преди.

fallback