Снимка: БГНЕС

Рекорден брой новозаразени за денонощие бяха отчетени през последните 24 часа. На този фон - нелогично ли е разхлабването на мерките?

"Имаме много добри примери от света, от страни извън ЕС, цели държави с много по-строги мерки. Само такъв е начинът. Истината е, че за да се освободим, трябва да изтърпим строги ограничения за кратко време, тази агония с половинчати мерки, които продължават дълго време, само изморяват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров.

Според него ваксинацията е една надежда да се справим с кризата. Със сигурност обаче изменчивостта на вируса ни кара да мислим, че трябва да има и да прилагаме по-строги мерки за предотвратяване на разпространението на вируса.

По отношение на клиничните пътеки, които заплаща НЗОК за лечение на пациенти в Ковид-19, д-р Маджаров обясни, че такава епидемия не би трябвало да се управлява от Здравната каса.

"Епидемия от такъв тип не се управлява от клинични пътеки, а по съвсем различен начин - не трябва да се финансира през Здравната каза. Тя има друга функции, тя има функция да плаща за здравно осигурени пациенти", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Маджаров набеляза и някои промени, които трябва да се случат за да бъде модернизирано здравеопазването ни.

"НЗОК би трябвало да бъде стабилният фундамент, около който се прави всичко останало. Касата трябва да бъде стабилизирана и да има доброволно, а не задължително здравно осигуряване. Сега имаме средновековна медицина", категоричен е председателят на УС на БЛС.

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 месеца

Праеилно ограниченията трябва да продължат и да са още по строги не като ластици щот ако ги изпуснеш тези ластици те удрят в лицето

35

Анонимен

преди 7 месеца

До Storm"Смъртността е сходна с предходни години в извън пандемична обстановка."Ами ... не е.

34

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен"маджаров убиецо в бяла престилка,"Бой по лекарите! Бой бой бой!