Снимка: БГНЕС
fallback

Спасителната акция по търсенето на сноубордиста, който изчезна в Рила, е особено трудна заради района и това, че няма никаква изходна точка, от която да тръгне издирването. Това каза пред БНТ директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

Вече е претърсен огромен район, но за съжаление без резултат. Той обясни още, че трябва да бъдат положени повече усилия за маркировката в планината и около пистите.

Oще по темата
"Липсата на каквото и да е точна информация, която да отведе планинските спасители до конкретно място. Информацията, която имаме е последното нахождение на сноубордистът, и то предполагаме. Всичко останало е гадаене, в общи линии стерляме на сляпо. Опитваме се да предугадим какво се е случило", обясни Емил Нешев - директор на ПСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

...

преди 3 години

До АнонименИма опасност от лавини и при постоянна -15. Затова си има обработени писти, на които се кара и няма как да ти се стовари лавина на главата. Който търси екшън (е, и ние навремето го правихме де) да си носи последствията.

14

Анонимен

преди 3 години

Снообордиста е под 3 метра сняг. През май месец като се стопи снега ще го откриете. При тази лавинна опасност да пуснете хора в планините си е жива лудост. Но нали требе да се печели се пренебрегват всички мерки. Аз когато ходех в планината през 70-те и 80-те г. нямаше лавини защато студа беше постоянен минус 15 гр. А сега от минус се качва на плюс и лавините тръгват.

13

Проблемът остава

преди 3 години

Въздушната помощ помага за бързо транспортиране при катастрофи, за болни и родилки и др. Слагаите минуси, но се молете ваши близки или вие да не попаднете в такова положение. Няма друга държава в ЕС, за съжаление сме единствени!

fallback