Снимка: БГНЕС
fallback

Големите магазини може да отворят, но при нови условия. Това обяви на брифинг министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Oще по темата

"Издадох указания, че самостоятелните обекти в търговските центрове, до които има директен достъп - вход от улици или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки мерките. Магазините, които имат площ над 300 кв. м, предлагащи нехранителни стоки, могат да продължат дейността си, като разделят площта чрез преградни стени, ленти, щандове и други. Извън търговските обекти на открити площи при спазване на мерките ще може да се осъществява търговска дейност", поясни той.

Борисов отново апелира хората да спазват мерките. "Здравето на хората може да гарантира и здрава икономика", заключи министърът.

"Ако не спазваме мерките, случаите на COVID-19 и починалите ще се удвоят". Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Shark

преди 3 години

Отварят...затварят...знаят ли тея изобщо какво правят. Една седмица им остана, да се пръждосват и да се свършва с тези грешки на природата.

60

Анонимен

преди 3 години

правителствата след живков до днес, са от глупав по глупав

59

Анонимен

преди 3 години

Абсолютни глупости прегради ленти трябва изолация за по дълъг период а не през 14дни да се изолираме и разпусксме

fallback