Снимка: БГНЕС
fallback
Жена оцеля в Рила при -20 градуса без екипировка и подслон. 42-годишната туристка тръгнала на поход към Седемте рилски езера, но по пътя обаче се загубила и трябвало да нощува сама в планината.
 
Забравен багаж подсказал на спасителите, че в планината бедства човек. Когато я намерили тя е била премръзнала, изтощена и с тежки травми. В момента Кремена Манова е настанена в болница в София. Вследствие на измръзването обаче има опасност да изгуби и двата си крака. 
 
"Оцеляла е само, защото не е заспала през цялата нощ. Казала е на служителите на лифта, че ще спи под звездите в иглу. Чудно е, че е стигнала до такава височина с тези обувки и дрехи. Нямаше дори ръкавици и шапка. Заради студа не можеше да си движи краката от кръста надолу", разказаха спасителите пред Нова ТВ.
Oще по темата
 
Кремена Манова живее в село Пиперков чифлик, което се намира близо до Кюстендил. Местните не вярват през какво изпитание е преминала жената. Някои хора я критикуват, че е тръгнала на такъв безумен преход, а други благодарят на планинските спасители.
 
В Пиперков чифлик знаят, че Кремена е ясновидка. И не са изненадани, че се е озовала в планината заради желание да се докосне до свръхестественото. Според местните Манова няма здравословни проблеми. В селото са готови да й помогнат, за да може да се възстанови по-бързо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Иваило

преди 3 години

луди хора колкото изкаш!

38

село

преди 3 години

Търси ла е Ети с 30 сантовия маркуч. ....Жалко поредният погубен живот....

37

нмк

преди 3 години

Няма ли кой да и оре нивата...на мойта като изора нишата,,,не може да иде до магазина..краката не и държат

fallback