39

Иваило

преди 3 години

луди хора колкото изкаш!

38

село

преди 3 години

Търси ла е Ети с 30 сантовия маркуч. ....Жалко поредният погубен живот....

37

нмк

преди 3 години

Няма ли кой да и оре нивата...на мойта като изора нишата,,,не може да иде до магазина..краката не и държат

36

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Няма да я обвинявам въпреки, че има за какво.Дано Бог и прости тая грешка, защото ако се осакати ще накаже не само себе си, а и близките й.Дано се оправи жената.....

35

Анонимен

преди 3 години

Поне ще може ли да ги разтваря, не е нужно да ги движи много?

34

До 34

преди 3 години

Да когато човек попадне в такава ситуация през зимата и без екипировка в никакъв случаи не трябва да спира за да "пренощува" на открито в снега!По добре да вървиш надолу по склоновете към хижа или населено място докато имаш сили. Дори и да си измръзнал и да не си чувстваш крайниците все още имаш шанс да оцелееш. Обаче спреш ли на едно място, отпуснеш ли се.....край! Тялото започва да изстива и до сутринта си довиждане. Най малко ще имаш сериозни измръзвания и травми.

33

Анонимен

преди 3 години

Гадателска му работа.На вратата на ясновидка се звъни. От вътре се чува глас:- Кой е?- 'бах та и ясновидката!

32

полковник Колев

преди 3 години

Нашите южни планини не са високи. Накъдето и да тръгне човек надолу стига или населено място или път за най много 4 - 6 часа,вместо да се излага на опастност цели 30 часа...говоря от опит!

31

Анонимен

преди 3 години

"Забравен багаж подсказал на спасителите, че в планината бедства човек.""Казала е на служителите на лифта, че ще спи под звездите в иглу."=========================================================Едното не се връзва с другото. Хем са знаели, хем багажът е подсказал. Иначе за останалото е ясно, Кремито и да се кремира все тая, къде е тръгнала сама в планината по средата на януари.

30

Анонимен

преди 3 години

Якетата за алпинистите,се правят от специален пух от специална птица и така,че да издържат на ниски температури,а тая тръгнала дори без ръкавици!Няма ли кой да им провежда разяснения с картинки и прости изречения как се излиза в планината и как да се предпазят, особено през зимата и да ги налепи като разяснителни плакати навсякъде,докато се научат?

29

Кармен Младенова

преди 3 години

Дано да я спасят и да не си загуби краката! И ако е била заспала,това е щяло да бъде сладка смърт...

28

Анонимен

преди 3 години

Добре,тя явно е с разковани дъски.Ясно!Ама на този,на който е казала,че отива по дънки,без ръкавици да спи на иглу под звездите на 2400м зимата-той какво е чакал?И той ли факс някакъв да му дойде за да я спре и извика полиция.

27

Анонимен

преди 3 години

До ГробокопачТочно така се прави,когато нямаш никакъв избор и се налага да пренощуваш,прави се малко иглу от сняг,но трябва и да имаш добра екипировка,а не да тръгваш без ръкавици и без подходяща екипировка!

26

Перниканец

преди 3 години

"Кремена е ясновидка"..."по пътя обаче се загубила". E нема що.

25

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТя ако беше професионална планинарка,нямаше да тръгва без екипировка през зимата,да беше поне попитала някой професионалист как се излиза в планината!В раницата винаги трябва да има сухи вълнени и памучни чорапи,никога от синтетика,ръкавици от естествена кожа,обувки от естествена кожа - винаги един номер по-големи, гети, пикел и други неща

24

До Гоги

преди 3 години

Ти очакваше Господ ли да слезе и да я свали от планината? Станалото е истинско чудо - първо жената е оцеляла ужасно много време на ужасно ниска температура (във фризера ми е -18). Второ - тръгнали са да я търсят, без дори тя да е поискала помощ, това е леко казано късмет. Много хора го нямат този късмет, а други дори не успяват да ги намерят. Дано да е постигнала душевен мир жената.

23

Анонимен

преди 3 години

Колко пъти хората писаха тук,че планината не е за всеки,особено през зимата?Да изкарат един курс за алпинисти,преди да тръгнат в планината,добре,че си е направила иглу от сняг,иначе нямаше да оцелее изобщо.Хората в ниското замръзват през зимата и им режат крайниците,камо ли в планината.Преди години две момчета от дом за сираци така си загубиха крайниците,тръгнали пеша да вървят през зимата от едно населено място до друго.

22

Дарвин

преди 3 години

...естествен подбор

21

Анонимен

преди 3 години

Не е ли забранено зимата сам човек да ходи в планините ? Някога навсякъде имаше табели не пали огън в гората, не ходи в планината сам и ей такива ми ти работи.

20

Гробокопач

преди 3 години

До АнонименТова е поредни непрекъснатите медийни заливни как даден алпинист изкачил, еди кой си хималайски връх и какъв невероятен подвиг е това, но не пишат с каква екипировка въпросният е стигнал до там, че екипировката му е специална, направена да издържа дълго на температури под - 20 градуса. И въпреки, че са с такива екипировки, често се случва, героят да умре, доста безславно. С иглу под звездите, може, ама в предин ият й живот и то лятото;)))