Снимка: Правителствена пресслужба

Общ преглед
Държавата направи много за варненци през последните години, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който посети новото рибарско пристанище в кв. "Аспарухово" във Варна.

Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите.

Още по темата
Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания.

Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв. Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса - за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първи май" и облагородяване на прилежащите зони.

"Всичко това се прави в условията на пандемия - стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват", заяви министър-председателят, който посети новия спортен комплекс в кв. "Владислав Варненчик" във Варна. Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица. Премиерът Борисов подчерта, че страната ни има най-нисък бюджетен дефицит в Европа и управлява кризата от COVID-19 с най-либералните мерки. Бойко Борисов посочи, че от днес малките ученици влизат в класните стаи и изрази надежда заболеваемостта у нас да продължи да спада.

В новия спортен комплекс в район "Владислав Варненчик" е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона. Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  - на ул. "Студентска" и в кв. "Виница".

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60/40 във Варна са запазени 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв., стана ясно при посещението на Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар