Снимка: Кадър Нова тв
fallback

В момента сме в началото на лекия спад на вълната от заболелите с COVID - 19. Много вероятно е да има и още една вълна. Това заяви пред Нова тв епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

"Трябва да мине още време, за да видим ефект от мерките. По-разумно е да следим броя на хората в интензивни отделения, а не новозаразените. Това е най-обективният показател. Проследявам данните за смъртността на милион население. Там страната ни не е на първо място", поясни професорът.  

Според нея у нас няма ясна стратегия за справяне със заразата.

"В началото нямаше никакъв план. След това ни бяха обявени мерки. Все още обаче очаквам да видя план за действие конкретно за пандемията от коронавирус. Засега се действа по план за пандемия от грип", твърди проф. Мира Кожухарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Tonita-7

преди 3 години

Още една вълна след ваксината:)))....

26

Анонимен

преди 3 години

Мутри некадърни. С една епидемия не могат да се справят.

25

Факт

преди 3 години

Вчера България е на второ място в СВЕТА по брой на починалите на човек от населението след Сан Марино, които имат двама починали при 38 хиляди население. От 1 ноември обикновено е все така - всеки ден България е все сред първите в СВЕТА и ни изпреварва някоя държава с един починал и малко население. За първото място в СВЕТА за 14-дневен период се конкурираме със Словения, която е с два милиона население.

fallback