Снимка: БГНЕС

През 2021 година данъкът върху таксиметровия превоз на пътници в Община Пловдив ще се плаща в минималния му размер. Ако през 2020 г. собствениците на таксита в града са плащали по 750 лв., то догодина сумата ще е 300 лв.

"Това е национална антикризисна мярка в ситуацията на продължаващата епидемия", отбеляза пред БНТ зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Още по темата

Данъчното облекчение е регламентирано в Закона за държавния бюджет за 2021 г. Недостигът от приходи на общините по това перо ще бъдат компенсиран от държавния бюджет.

Припомяняме ви, че в края на миналия месец автобусните превозвачи и таксиметровият бранш излязоха на протест. Причината за недоволството им е подкрепеното от депутатите президентско вето върху промените в Наказателния кодекс, с които се инкриминира нерегламентираният превоз на пътници.

"Това не е поредната заплаха към институциите. Това е нещо изключително важно, което не желаем да бъде политизирано. Този проблем съществува от години. Спекулира се много с текстовете, които бяха приети. Народните представители си позволиха да манипулират общественото мнение. Това е опит да ни използват за политически цели. Няма да допуснем това. Ние не сме политическа организация. Ние сме хора, които искам да защитим бранша си и държавната хазна", заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи в ефира на "Денят ON AIR".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase