Снимка: БГНЕС
fallback

Във всички случаи ваксините срещу коронавируса ще помогнат. Това заяви алергологът доц. д-р Мария Стаевска от Александровска болница пред БНТ.

Oще по темата

Тя определи като неоснователни страховете на хората. По думите й, другият вариант е да стоим затворени и да съсипваме икономиката.

"Съвременният човек е спокоен, тъй като сме забравили, че инфекциозните болести съществуват, именно благодарение на ваксините", категорична бе доц. Стаевска и допълни, че трябва да направим избор - дали да дойде вирусът или да го срещнем под формата на ваксина, която да стимулира имунната ни система да си изгради защита.

Специалистът отхвърли твърденията, че ваксината е тествана само върху млади хора, тъй като се изисква да има млади и възрастни хора, мъже и жени и подчерта, че в днешно време никой не е застрахован, дори младите.

"Това е като руска рулетка. Вчера имахме заседание и здрави деца на 16 години в България са загубили живота си от коронавирус.", заяви тя и направи прогноза отново, че вариантът за спасение е във ваксините. "Половината човечество е умирало преди от епидемии. Всичко това е зад гърба ни и благодарение на ваксините", отсече доц. Стаевска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 години

Сми да се имунизарат тези от икономиката да не се съсипе например хотелите да се имунизират първо

44

Т.Шак

преди 3 години

Не бойте се, деца!Винаги можем да си намерим удостоверение за поставена ваксина на черно.Живеем в Бг все пак!

43

Анонимен

преди 3 години

Много ви слаба пропагандата на ваксините за днес.Я се постарайте малко - вземете интервю от мис.ирка, от щабаджия, от учителка по шведски в първи клас, от шлосер, от заварчик. После нека има материал как се бият хората на опашка за ваксина.След това - изявление кои държави затварят граници за неваксинираните.Следва - предстоящ дефицит, та бързай, народе!Или ия ги пазите за след после?Питам, че не ви знам каква ви е програмата.

fallback