Снимка: БГНЕС
fallback

Десетки автобусни превозвачи от Благоевградска област се присъединяват към националния протест с искане за наказателно преследване и ефективни присъди на нерегламентираните превози. Почти напълно ще спрат линиите по Републиканската пътна мрежа, а градският транспорт ще стачкува ефективно от 9 до 11 часа, е решението на автобусните превозвачи в района

Протестът ще засегне най-вече пътуващите до София и Пловдив, както и придвижването между по-големите градове в Благоевградска област, заяви пред БНР Петър Демерджиев, член на УС на Корпорацията на автобусните превозвачи. Нерегламентираните превози са проблем, който е оставен да се задълбочава от 20 години, каза той. Ситуацията с коронавируса и готвените нови ограничения ще бъдат сериозен удар върху автобусния транспорт, въпреки че той не е пряко засегнат.

Oще по темата

Преразглеждане на законовите промени, които инкриминират нерегламентирания превоз на пътници искат и превозвачите от Пловдив и региона. Те също ще се включат в днешния протест. Символично ще протестират фирмите, обслужващи пловдивския градски транспорт. Автобусите ще се движат по разписание, но на всяка от колите ще бъде поставена табела "Протест". Междуградските автобуси по близо 60 линии в областта няма да превозват пътници, каза Веселин Дошков от Управителния съвет на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

От 9 до 11 часа днес Перник ще бъде без градски транспорт, съобщи председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, която е собственик на една от най-големите транспортни фирми в града. Местните превозвачи няма да изпълняват и междуселищните линии, общественият превоз на пътници се преустановява за два часа и по маршрута Перник- София.

Искаме правила, искаме законност, каза Магдалена Милтенова. Тя съобщи, че автобуси от Перник ще се включат в протестното автошествие в столицата. На територията на Перник проблемът с нерегламентирания превоз датира поне от 2005 година. Така наречените "черни” таксита ежедневно се движат пред редовните автобуси по най-атрактивните линии Перник-София и Перник-Радомир. От бранша са категорични, че първоначално обявените законови промени са крайно необходими за оцеляването на бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Да стачкуват,ама загубите да възстановят от ,,стачния си фонд,,.После да не пискат за компенсиране 60:40И как не ги е срам да протестират в името на незаконни ,, нерегламентирани превози,,.Толкова хора измряха в микробусите на трафикантите на хора.

11

Анонимен

преди 3 години

СуперТака няма нужда от КПП- та.Има равновесие в природата.

10

Азъ

преди 3 години

Значи до 10 години пандел искат...А като убият човек на пътя..условно???? ДГД!!!

fallback