Снимка: БГНЕС
Рядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори път за разглеждане дело на Апелативен съд. Това е случаят с казуса за смъртта на 18-годишният Алекс от Бяла, който загина в нощта на 9 юли 2017 година след спречкване след дискотека.
 
Тогава 33-годишния Валентин Маринов удря Алекс и той седмица по-късно почина в болница. Върховните магистрати разпоредиха делото да се разгледа от друг състав на Апелативен съд-Велико Търново. Русенският окръжен съд постанови 20 години затвор за Валентин Маринов за умишлено убийство, но второинстанционният съд го преквалифицира в убийство по непредпазливост. Така присъдата му бе намалена на три години, пишат от Нова ТВ.
Още по темата
 
При повторното връщане от ВКС, друг състав даде 4 години затвор за Маринов. Днес този казус за трети път ще влезе при втората съдебна инстанция. Близки и приятели на Алекс отново излязоха на улицата и настояват за справедливост.
 
"Събираме се за пореден път, за да искаме справедлива присъда. 4-годишната присъда не може да бъде наречена справедлива. За нас е важно освен спазването на законите да има и морал. Хората нападнали Алекс са с криминални присъди. Не може такива хора да бъдат на свобода", казва лелята на Алекс – Силвия Панайотова.
 
Близките обясниха, че делото се връща отново, за да се разгледа поведението на убитото момче. Трябва да бъде установено как точно се е случил инцидентът, добавят те.

Коментари Напиши коментар

14

Ddd

преди 1 месец

Ето тук е отговора защо се топим със 50-60 хиляди на година. След десетина години на изборите в Бг, партия Рома ще бъде с най-много гласове.

13

Анонимен

преди 1 месец

В Монтана, един млад Шумахер с кинти, уби човек на тротоара срещу билата в монтана, казват, че Монтанския сад, условна е дал на убиеца, къде е тази справедливост???

12

млък бе хейтаци

преди 1 месец

за милион роми разбразме че гласуват за определени партии, ами 5-те милиона българи дето в изборния ден сте за гъби или на вилата да прегледате градината!? Вие за кого гласувате , че все сте недоволни?