Кадър: Bulgaria ON AIR

Близки на 18-годишния Алекс от Бяла, който почина след сбиване преди две години, излязоха на протест пред Районния съд в Бяла с плакати, черни балони и снимки.

Още по темата

Те настояват Апелативният съд във Велико Търново да наложи по-тежко наказание на обвинения за убийството Валентин Маринов, чиято присъда беше намалена от 20 на 3 години затвор, съобщава Bulgaria ON AIR.

Младежът получи фатална черепно-мозъчна травма след сбиване. Извършителят Валентин Маринов беше осъден на 20 години затвор за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Присъдата беше намалена на 3 години на втора инстанция, което възмути близките на Алекс.

Семейството не приема мотивите на съда във Велико Търново, който преквалифицира деянието в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост, и искат преразглеждане на делото.

Апелативната прокуратура вече е внесла протест срещу решението. Съдът пък излезе с позиция, че няма доказателства за умишлено убийство и е недопустимо да се оказва натиск чрез протести.

Последната дума ще бъде на Върховния касационен съд, където се обжалва присъдата.

Коментари Напиши коментар

31

възмутените

преди 3 години

Докато в България съществува думата "умишлено" или "предумишлено" убийство, държавата вече е убита. Ако някои кара кола и пред него се хвърли някои и бъде прегазен защото не е имало време да спре; то това е самоубийство. Дори водача на МПС не трябва да бъде съден. Но ако случайно някои с нож подпре в гърлото някой да не падне и той се пореже и умре е убийство. Тълкуванията на съда могат да изкарат престъпника невинен а невинния да бъде осъден. Да препишат законите на САЩ както и наказанията.

30

Реалист

преди 3 години

Докато престъпници ни управляват; няма да ни приемат в шенгенското пространство, нито в чакалнята за Еврото. Тези които са избрали управляващите на изборите, да се сърдят само на себе си. Другия вариант е да бъдат изгонени на сила от управлението. Престъпниците и корумпираните са на свобода. Властите се превърнаха в еничари за населението. За тях не ни трябват изтребители а дебели тояги. Само така могат да се интегрират с нормалните хора.

29

Наблюдател

преди 3 години

"е недопустимо да се оказва натиск чрез протести" - на тези гьон-сурати аслъ трябва с ритници, не с протести...