Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на варненския квартал "Аспарухово" планират да излязат на протест с искане да бъдат отпуснати средства за спешен ремонт на "Аспаруховия мост", съобщават от chernomore.bg.

Демонстрацията ще се проведе на 11 септември (петък) от 18:30 ч. пред знамената в края на съоръжението. Това става ясно от съобщение в направената за целта група в социалната мрежа.

 
"Пет години символът на град Варна чака своя ремонт, който се протака във времето и замазване на очите с частични такива! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. Междувременно построихме градска магистрала за 140 милиона лева, изграждаме рибарско пристанище за 13 милиона, удълбочаване на езерото за 350 милиона и НЯМА 20/30 милиона за цялостен ремонт на единствената пътна връзка с южната част на града, която е част от магистрала Черно море и Европейски път E87. На фона на всички мащабни проекти, средствата които СТЕ длъжни да отпуснете, са джобните ви пари и е меко казано безотговорно и нахално, да ни поставяте в ситуация. която във всеки един момент може да се превърне в огромна трагедия!", пишат организаторите на протеста в страницата във "Фейсбук".
 
Още новини от Варна четете ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Аспаруховец

преди 3 години

Не мислите ли че тол такса за преминаването на моста е " поредната касичка " която ще прилапат господата управляващи, без грам резултат.... после какво пак протест ли ??? Колко пъти вече инвестицията за ремонта е изядена и изпита а резултатите са от ясни по ясни! А за направата на тунел ... те булевардите пропадат 1 ден след отварянето му , че тунела ли ще ги затрудни ? Майстори от класа , важното е надника да върви... Живи и здрави:)

26

от Аспарухово 2

преди 3 години

Като е правен са искали повече ленти, но съветските другари са надделели с мотива че до края на планирания живот на моста няма да има нужда. Само че са сбъркали! Редовно минават тежки камиони по 30-40т, задръствания с плътно наредени тролей, рейсове, коли и т.н. И така времето лети, а нищо не се прави. Дано не стане като в Италия, да търсят виновен после. Който пък смята, че ние не сме варненци, ами нещо различно, да е жив и здрав. Мога да ги успокоя, че не сме опасни и кръвожадни-повечето де.

25

от Аспарухово

преди 3 години

Ей такива инфантили, както повечето коментатори са и управляващите. Мостът е добре направен, шом още не е паднал при тази мърлява поддръжка. Малко боя и едни гирлянди преди 10год, дето се накъсаха зимата. Истанбулските са с постоянна поддръжка, защото са друг тип. Такъв тип съоражения са най-сигурни и евтини, ако има назначени хора да правят по нещо всеки ден, както в Ню Йорк примерно, а не на юруш. Последно като кърпиха бяха качили 5-6 валяка и други машини и стана задръстване 5км

fallback