Снимка: БГНЕС
fallback

Три тона опасни пестициди бяха открити край старозагорското село Яворово. Под открито небе с години са били съхраняване арсен, живак, олово и сяра. 

Вчера по време на съвместна проверка на прокуратурата и екоминистерството отпадъците са премахнати. Те са били препакетирани и извозени. Отпадъците ще бъдат откарани и унищожени във Франция, предаде bTV.
Oще по темата
"В България няма да се изгарят, не ни е разрешено да изгаряме, нямаме такива намерения, няма никой да бъде тровен по какъвто и да било начин, напротив - всички усилия са това, което е намерено и открито, да бъде събрано, транспортирано и обезвредено в чужбина", обясни министърът на екологията Емил Димитров. 
 
Жечо Жечев, кметски наместник на Яворово, е категоричен, че не е подозирал, че на територята на бившето ТКЗС на селото се съхраняват подобни опасни отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимeн

преди 3 години

Само глупости и фантазии пишат хора без изобщо да познават ситуацията с бившите ТКЗС. Масово там собственоста се възтанови или продаде за огромни дългове данаци към държавата, тоест към всички нас, защото някой им беше казал, че Президента ще им ги опрости. Тъкъв беше случая тук, писаха до Президента, ама той не им ги опрости и всичко отиде на търг и се купи от различни хора. Сградата в която са химимикалите е на някой и трябва да се види на кой. И не фантазирайте купуваха ги пак хора от селото!

5

Анонимен

преди 3 години

Смее ли да каже , че са опасни. Прикрива за да си е на службичка. Нали тия са от военната база и тия отпадъци ги местеха насам на там!Военен отговорност не носи, както и ревизия не прави.

4

Анонимен

преди 3 години

До Сата НАТОАми нали е от БСП този ,който се е занимавал с внос на отпадъци в България,другия пък е Ковачки,кокйто гори отпадъци,на него кой пък му внася сметта,един Господ знае.

fallback