Снимка: МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски обсъдиха с игумена на Рилския манастир епископ Евлогий предстоящите строителни работи за укрепване на срутищата на пътя за Светата обител, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В срещата се включиха и представители на институции, които имат отношение към разрешителните режими за изпълнението на проекта.

Още по темата
Тук съм, за да направим план за действие и в края на следващата седмица да могат да започнат реални строителни дейности, коментира министър Аврамова. По думите й укрепителните работи ще се извършат на два етапа, с два отделни проекта. Единият касае пътната част - подпорната стена, която трябва да бъде изградена, заедно с другите укрепителни съоръжения. В горния край на терена ще бъдат изпълнени други укрепителни дейности, за да се спре ерозията, която е обхванала целия хълм.

Техническият проект за пътната част е готов, предстои приключване на съгласувателните процедури и стартиране на същинските подготвителни и укрепителни дейности.

Другият проект – за горската територия, който също е обсъден на днешната среща, е готов. За него предстои да бъде получено съгласие от Рилския манастир като собственик на земите и да се процедира през РИОСВ и Регионалната дирекция по горите.

Укрепителните дейности при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна са възложени на "Автомагистрали" ЕАД. Дружеството ще работи максимално мобилизирано, за да може те да завършат колкото се може по-бързо и по третокласният път, който е основна връзка за Рилския манастир, за природните забележителности и туристическите обекти в околността, да се пътува удобно и безопасно.

При извършването на укрепителните дейности ще се вземат всички мерки, за да може пътуването до Светата обител да бъде възможно, коментира регионалният министър.

Строителните работи в участъка от около 250 метра ще се извършват без спиране на движението като трафикът ще се регулира и пропуска, за да не се затруднява пътуването на поклонниците и туристите до Рилския манастир.

И в момента е осигурена нормална проходимост в 250-метров участък в района на срутищата по третокласния път. Отсечката е сигнализирана с необходимите пътни знаци. Шофьорите трябва да карат внимателно, като спазват сигнализацията и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

ГEРБЕРИ купих Ви златен кръст откраднахте го, купих Ви железен кръст претопихте го, купих Ви дървен кръст изгорихте го. А на следващата литургия *** ще ми целувате!!!!! Амин!!!!!

13

Анонимен

преди 2 години

Айдееее започват да крадат!!!!!

12

пед00фил.с.расо11

преди 2 години

Да, Евл00ги. Ти може да получиш и този транш.НО ПАТРИАРХА ПОСЛЕ ЩЕ ГЛЕДА ФИЛМ, ПРОИЗВЕДЕН И РЕЖИСИРАН ОТ ХОЛИВУД.ПОЗНАЙ, КОЙ ЩЕ БЪДЕ В ГЛАВНАТА РОЛЯ?И НАЙ-ХУБАВОТО ЩЕ БЪДЕ, ЧЕ ТЕЗИ ДЕЦА ДНЕС СА ГОЛЕМИ МЪЖЕ И ВСИЧКИ ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВАТ СРЕЩУ ТЕБ.В НАЧАЛОТО НА ФИЛМА ЩЕ ПИШЕ: " ФИЛМ@ Е ПРАВЕН ПО РЕАЛНИ СЪБИТИЯ"Само не знам, как ще заснемат сцената късно вечер в твоята стая с Мир00олюб, който тогава беше 13 год дете, а ти 30 год. мъж.Нека ПАТРИАРХА ДА ПОПИТА МИР00ЛЮБ, АКО НЕ ВЯРВА НА НАС.