Снимка: Facebook

Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир, съобщи премиерът Бойко Борисов, който посети Светата обител.

Още по темата

Решението ще бъде гласувано утро на редовното заседание на МС.

600 000 лв. е получил Рил8ки манастир и през миналата година. В тази сума не влизат заплатите на служителите на Светата обител.

От манастира се оплакаха, че в хазната на храма няма преведени никакви средства, въпреки че манастирът е в списъка на ЮНЕСКО.

Финансовата криза, според игумена дядо Евлогий, е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, за да не се стигне до фалит.

Субсидията, която манастирът трябва да получи тази година, е в размер на 597 хиляди лева. Парите са предвидени за реставрации, ремонти и поддръжка.
 

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 1 година

Хора какво става нямаме никакъв шанс в тази страна със тези долни лъжци които ни заблуждават всеки ден със всички средства, как живеем добре ,а те се грижат за това.Докога ще ги търпим,живота на всеки е само един,тук и сега. Колко поколения си заминахадосега .....заради подобни като тия измамници.

106

Анонимен

преди 1 година

Закривай!Щели да фалират,еми да фалират!Само лентяи лъжци са това поповете.Религия ли?!Абсолютни глупости!Откриват се пирамиди и фараони от 6 000 години,къде са били по това време Христос и Аллах?Всичко е измислено за да се командват балъците и да им се искат пари от тарикатите попове,ходжи и т.н.Абсолютна пунта мара!!!!

105

Анонимен

преди 1 година

да плащат чалгопитеците връзкари нали присвояват милиони за къщи за гости от парите на европейските граждани?