Снимка: БГНЕС
Британските туристи е възможно да се завърнат в българския курорт Слънчев бряг още през юли месец, след като страната облекчи мерките за наложеното извънредно положение, пише британският таблоид "Сън". 
 
За да насърчи туристите да почиват, курортът ще предлага по плажовете безплатни шезлонги, чадъри и маси, когато отново отвори за посетители.
 
Таблоидът пише, че България поддържа сравнително нисък брой на заболели от корановирус, с въвеждането на карантина още на 13 март, с която се забрани пътуването, затвориха се училищата и много бизнеси, както и се дадоха правомощия на полицията да прилага мерките.
 
Очаква се на 13 май карантината да бъде вдигната, това включва и отварянето на курортите през следващите няколко месеца, пише още "Сън".
Още по темата
 
Лидерът на Нацоналния фронт за спасение на България Валери Симеонов е цитиран, че дори и при най-лошия сценарий туристите ще се завърнат отново през август. А също и министърът на туризма Николина Ангелкова, че българските власти са в постоянен контакт с големите туроператори, с които работят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase