Снимка: БГНЕС
fallback
Пикът на заболеваемостта от коронавирус у нас е бил между 20 и 26 април, отчете секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.
 
Тогава са били регистрирани 433 нови случая на заразени.
Oще по темата
Седмица по-рано - от 13 до 19 април, заразените са 239, а през изминалата седмица, от 27 април до 3 май, новозаразените са 284.
 
Това очертава ясно изразен пик, отчете доц. Димов.
 
Смъртността е постоянна, като има леко покачване през последната седмица в сравнение с предходната – 15 срещу 11 починали. Чисто статистически това кореспондира с тенденцията във всички европейски страни броят на смъртните случаи да се увеличава 7-15 дни след настъпване на пика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Мерки трябваше да се спрат прииждащите от заразените страни , а не статистика !!!Работата не ще молитва , а иска мотика ! За два месеца пътуващите успяха да докарат заразата и положението в което сме сега е благодарение и на тях , но и на отговорните да се създаде карантинен център за спиране на хаоса от отиващи и връщащи се .Стуват ли си разходите по лечение на неосигурените братя и тестовете , а заразените и починали медици ?Не ни поучавайте ежедневно , а мислете адекватно !Ще търсим вината !

13

Анонимен

преди 4 години

Когато открият поредното ново огнище на заразата, пак ще има повишение на броя на новозаразените, а ако огнищата са 2-3 или повече, и нов пик ще има.

12

Анонимен

преди 4 години

Много лъжете затова хората няма да вярват щаб министри всички лъжите вируса го има от декември колко пъти децата бяха във ваканция последния път от гипна ваканция напрово към коронавирус преминахме .

fallback