Снимка: Павел Гълъбов/dnes.bg
fallback

Община Пазарджик взе решение да пусне в продажба 370 декара от гората над село Црънча, стана ясно от днешното заседание на общинския съвет в града.

Oще по темата

26 съветници, при необходим минимум от 21 гласа, подкрепиха предложението на кмета Тодор Попов за продажбата на родопската гора.

От трибуната кметът на село Црънча категорично заяви, че всички в селото са против подобна сделка. Очакваният приход от гората е близо 1 милион лева.

В защита на гората застана и Мая Манолова със своята гражданска платформа. Бившият омбудсман изпрати писмо до общинарите в Пазарджик, с което ги съветва да не продават гората. Изчисленията на екипа на Манолова са, че гората ще бъде продадена за 2 лева на квадратен метър.

Все пак общинските съветници вписаха в днешното си заседание, че 20% от парите от сделката с гората на селото, ще трябва да отидат за благоразвитието на Црънча. Във Фейсбук жители на селото заявяват, че ще се готвят за протести, въпреки коронакризата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

В момента не само тази гора продават. Вижте 8000 дк от Странджа, до Малко Търново. А тези еко оценки на стойност 8 милиона за другите планини, за какво са. След морето и язовирите дойде ред и на планините, всичко се разпродава. Карат се единствено кой, повече да вземе, нали идват милиардите. Нито за държавата мислят, нито за хората в нея.

24

ББ

преди 4 години

тоя в правова държава отдавна да е с 300 год. присъда,у нас продават обществена/на Народа ни/гора без да е питал никого,криейки се зад безотговорността на зависими и продажни общински съвети...геноцид..Анатема...или революция

23

Анонимен

преди 4 години

Терена на гората е много стръмен. При сеч ще се образуват свлачища!!! Неразумни юроди.

fallback