Снимка: БГНЕС

В ромските квартали на Пловдив няма болни и напрежение сред гражданите няма. Жителите там спазват изискванията и мерките, наложени с извънредното положение, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Той обясни, че патрули на МВР и общинска полиция следят за реда в кварталите.

Още по темата

Кметът на Източен Иван Стоянов каза за Радио Пловдив, че работят паралелно с VI-то РУ на МВР . В района се спазват мерките, има засилено полицейско присъствие от 13 март, има патрули на моторизирани полицаи, други с кучета, проверяват се всички карантинирани в Столипиново, магазините са с намалено работно време.

Избягва се струпването на хора. Кметството заедно с шестима доброволци дезинфекцират по входове, магазини, спирки, пейки и места с пешеходци. Има завърнали се от чужбина, но те спазват карантината, защото се проверяват на адрес от МВР.

Няма болни роми, някои от хората със симптоми на грип са преминали през  новооткрития кабинет в ДКЦ „Изток“. Лекарите са съобщили за прегледани осем човека, но няма положителна проба за коронавирус. В кабинета работят общо 19 лекари, сестри и доброволци.

Според кмета Здравко Димитров затоплянето на времето ще бъде проблем.

"Има органи на реда и мисля, че ще се справим, това важи за всички, сами да се пазим едни други. На Великден ще бъда със семейството си, ще обиколя града и за малко ще отида на църква, но няма да е както е било. Господ е във всеки един от нас, светли празници и спазвайте указанията, и това ще мине, дано е по-кратък този период, през който минаваме всички", заключи кметът на Пловдив.
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.