Снимка: БГНЕС

Започва масово почистване на кв. "Столипиново" в Пловдив и превенция на замърсяванията, съобщиха от пресцентъра на Районната администрация. Взети са и други важни краткосрочни и дългосрочни мерки срещу замърсяването в район "Източен", с особено внимание към кв. "Столипиново".

Още по темата
ОП "Чистота" поема ангажимент в най-кратки срокове да извърши масово почистване в квартала. Предприятието ще увеличи информационните кампании и медийното отразяване с цел осведомяване на гражданите за наличието на площадки за регламентирано изхвърляне на отпадъци, както и изясняване на методите за събиране по график на излезли от употреба мебели.

Редовно ще бъдат провеждани съвместни акции с Шесто РУ и Районната администрация в "Източен" срещу движението на каруци и отглеждането на животни на територията на района.

Създават се доброволчески групи, които да информират, следят и сигнализират при нарушения в квартала. Превенцията срещу замърсяването в кв. „Столипиново“ ще включва образователни кампании на тема „Опазване на чистотата“ към училищната програма в учебните заведения в квартала, както и провеждане на разяснителни кампании по социалните мрежи.

Пловдив с денонощни приемни лекарски кабинети

Ще се настоява и за изграждане на детски площадки в междублоковите пространства в кв. „Столипиново“, с цел да се прекрати лошата практика на превръщането на тези места в сметища. Предвижда се и поставяне в междублоковите пространства на информационни табели, окозващи забрана за изхвърляне на отпадъци извън определените за целта места.

Предстои да бъде обявен конкурс „Красива градинка“ с наградни поощрения, чрез който живущите от Района се грижат, поддържат и опазват чистотата на зелените площи и предблоковите пространства

"Безкомпромисни сме към нарушителите, които замърсяват града, река Марица и като цяло въздуха, природата и съм убеден, че с въвеждането на тези мерки, район „Източен“, а и целият град ще се превърне в по-чисто и приятно място за живеене", подчерта кметът на Района Иван Стоянов.

Коментари Напиши коментар

11

Един

преди 6 месеца

И като ми изтрихте коментара, какво!?Вашето любимо столипиново да не би да се превърна в образцов квартал!Пак ще го напиша-такава воня и мизерия не е имало откак свят светува и такива заразни бунища могат да се видят само насред мегаполисите на Индия.Айде, чао!

10

Живял 10г в Столипин

преди 6 месеца

Може да ги оправи само: Направо,или Тодор Живков

9

Анонимен

преди 6 месеца

,а защо цените на горива,при близо СТО-100% БОРСОВ СПАД, се търгуват само със 8-9% намаление????