Снимка: Община Пловдив

Близо 5000 т боклук за извозени от пловдивския квартал Столипиново.

"От началото на годината до 31 март от незаконните сметища в "Столипиново” са извозени 4713,54 т отпадъци. Това е с близо 1000 тона повече в сравнение със същия период на 2019-а, когато извозеният боклук е 3730,52 тона”, съобщи директорът на ОП "Чистота” Николай Георгиев, цитиран от пресцентъра на общината.

Той обясни, че акцията е част от мерките за превенция и разпространение на епидемията от коронавирус, предприети по разпореждане на кмета Здравко Димитров и Общинския кризисен щаб.

По думите му още преди въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса почистващата техника в район "Източен” е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а след това – с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на големи сметища, за чието почистване после да се организират скъпоструващи  акции.

Екипи и техника на "Чистота” продължават да разчистват незаконните сметища в квартала. Тонове боклук са събрани и край коритото на река Марица. Работата там започна откъм бул. "Марица-юг” и продължава в посока ул. "Удроу Уилсън”.

В Пловдив продължава машинното миене и дезинфекция на улиците и пешеходните пространства. Обикновено тази дейност започва през нощта, за да не се пречи на трафика, но сега началният час е изместен в 06:00. Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в активните часове. Взето е предвид, че заради извънредното положение вътрешноградският трафик е по-слаб.

ОП "Градини и паркове“ отчита, че през последните два дни няма много скъсани сигнални ленти около забранените за достъп обекти. Дежурни екипи са готови за идните почивни дни с по-топло време, когато е възможно нарушаване на забраната за посещение на парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки, и са запасени със сигнална лента.

Коментари Напиши коментар

35

4epa

преди 6 месеца

ТАКА Е КАТО СЕ ПЛАЩА НА ТОН МОЖЕ ДА СТАНАТ И 50 000 Т !!!!!!!!!!!!!!! ТЕ ТОНОВЕТЕ СА КАТО ЛАСТИК !!!!!!!!!!!!!!

34

Анонимен

преди 6 месеца

кой плати? не че не знам

33

Само да питам

преди 6 месеца

На тия кратуни кога ще им вдигнат таксите за ***.Писна ни да им плащаме ние!