Снимка: БГНЕС
fallback

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Oще по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

227

Анонимен

преди 4 години

Тоя ми писна да го гледам!Не може даже да излъже!Защо го държат,нали именно това е най голямото умение за да си някой в политиката?Само като им чуя изказванията и ми става жал за тази Държава!

226

Гошо

преди 4 години

До 207Ами ние българите мерките си ги спазваме.И каква полза като заради тях сме в риск?

225

245

преди 4 години

Болни хора, с тежки хронични заболявания са обявени за болни с корона вирус, без да са тествани?Как става този номер? Професоре защо видимо се притеснихте и не отговорихте на журналистката, която ви пита защо отказвате да тествате болни от друго хора, а после ги обявявате от щаба ЗА ЗАРАЗЕНИ?

fallback