Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Автомобилите не само в столицата, а и в страната масово паркират неправилно, става ясно от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info.

Освен върху зелените площи и тротоарите, шофьорите спират колите си директно на платното, на кръстовища и спирки на градския транспорт. Сигнал за неправилно паркиране получихме от разтревожена майка от район „Триадица“. Автомобили на работещите в близкия мол редовно се паркират пред постъпите на подлезите, като по този начин препречват достъпа, а преминаването с детска количка е почти невъзможно.

В друг сигнал са ни изпратени снимки от завзета градинка от многобройни автомобили в район "Подуяне“. Пространството се е превърнало в нерегламентиран паркинг не само на автомобили в движение, а и на такива, които отдавна не се ползват.

С подобно оплакване ни потърси и наш потребител от Варна. Изоставен автомобил от години заема паркомясто в района, а стикерът му отдавна е изтекъл.

Получихме сигнал, отправен към Агенция "Пътна инфраструктура“ за безстопанствен пътен знак, който от доста време се валя до оградата на столично училище. Според нашия потребител такава безстопанственост е недопустима.

Друг наш потребител се възмущава от рядкото сметоизвозване, което в последно време съвсем се е разредило. Живущите в района са принудени да превозват сметта със собствените си коли до по-празни сметосъбиращи съдове в други райони.

Информираха ни и за силна смрад и гъст пушек, излизащ от комин на къща в централната част на София. Въпреки затоплянето в последните дни, горенето на всякакви отпадъци не престава.

Започна пролетното подкастряне на дървета по кварталите, но за съжаление получихме сигнал за зарязани огромно количество клони на автобусна спирка в район "Младост“. Нашият потребител се надява все пак да е предвидено извозване, а ако не е - моли отговорните органи за намесата им.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Неизвестен.

преди 3 години

Към кого и къде да се оплача за паркирането до гаражите.имаме гараж срещу гараж,ние до като изкараме колата от гаража с голям зор и мъки, заради някой си който не разбира че не се паркира срещу гараж.а човека от среща посмъртно не може да си изкара колата защото винаги има паркирана кола до гаража му.

30

Анонимен

преди 4 години

29 Разходих се в Швеция, Норвегия, Дания, дори в Барселона всичко е широко. Изключение правят френските исторически части, там е все едно да искаш да паркираш в Етъра. Не фантазирай, а помисли преди да пишеш.

29

Анонимен

преди 4 години

А гаражите станаха златарски ателиета и бакалии. Нямало къде да гарират.

fallback