Снимка: Helpbook

Общ преглед
Автомобилите не само в столицата, а и в страната масово паркират неправилно, става ясно от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info.

Освен върху зелените площи и тротоарите, шофьорите спират колите си директно на платното, на кръстовища и спирки на градския транспорт. Сигнал за неправилно паркиране получихме от разтревожена майка от район „Триадица“. Автомобили на работещите в близкия мол редовно се паркират пред постъпите на подлезите, като по този начин препречват достъпа, а преминаването с детска количка е почти невъзможно.

В друг сигнал са ни изпратени снимки от завзета градинка от многобройни автомобили в район "Подуяне“. Пространството се е превърнало в нерегламентиран паркинг не само на автомобили в движение, а и на такива, които отдавна не се ползват.

С подобно оплакване ни потърси и наш потребител от Варна. Изоставен автомобил от години заема паркомясто в района, а стикерът му отдавна е изтекъл.

Получихме сигнал, отправен към Агенция "Пътна инфраструктура“ за безстопанствен пътен знак, който от доста време се валя до оградата на столично училище. Според нашия потребител такава безстопанственост е недопустима.

Друг наш потребител се възмущава от рядкото сметоизвозване, което в последно време съвсем се е разредило. Живущите в района са принудени да превозват сметта със собствените си коли до по-празни сметосъбиращи съдове в други райони.

Информираха ни и за силна смрад и гъст пушек, излизащ от комин на къща в централната част на София. Въпреки затоплянето в последните дни, горенето на всякакви отпадъци не престава.

Започна пролетното подкастряне на дървета по кварталите, но за съжаление получихме сигнал за зарязани огромно количество клони на автобусна спирка в район "Младост“. Нашият потребител се надява все пак да е предвидено извозване, а ако не е - моли отговорните органи за намесата им.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар