Снимка: БГНЕС
fallback

Баща и син от Стара Загора са обявени за издирване, след като тръгнали да покоряват връх Ботев, но връзката с тях изчезнала, съобщи в. Монитор.

Издирваните са Антон и Андиан Пенчеви. Синът е на 17 години. Сигналът за изчезването им е подаден в четвъртък към 9.00 часа на телефон 112. Тяхна близка се е обадила на телфона за спешни случаи, съобщи областният управител Гергана Микова. Връзката с двамата планинари се изгубила към 16.00 часа на 5 февруари.

Централната планинска служба каза, че се организира екип, който да започне издирването. Петър Манолов, щатният планински служител, е командирован в Пампорово и нямаше информация за случая. На телефона на най- близката хижа "Левски", която се намира по пътя към върха, никой не отговаряше към 11.00 часа.

Oще по темата

7 села в Казанлъшко са без елзахранване след падналия сняг в сряда. Селата са останали и без вода заради спрените помпи. С помощта на влекач на Втора тунджанска механизирана бригада  е бил изтеглен закъсал рейс с 30 турски туристи, който е препречил пътя между Мъглиж и Гурково. Над 120 бедстващи са били  евакуирани по трасето на главен път І-6. Затворени за движение са проходите Шипка и Хаинбоаз
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 4 години

Хъм, да не са били пияни или дрогирани? Или с психични отклонения? Направо не звучи като постъпка на нормално разсъждаващ човек. При сняг и бурен вятър си седиш вкъщи, почиваш, четеш. Проходите са недостъпни с камион!, те са два крака да превземат място, дето и път няма. Направо да не съм на мястото на майката, не знае къде е от тревога. Може и да е говорила жената, ама няма кой да чуе

25

Караибрахим

преди 4 години

Спокойно. Ще се оправят. Това да не са Хималаите. Това даже няма 3000 м височина. Винаги могат да се спуснат бързо до гориста месност, ако вятъра и студа станат непоносими. Щом са решили да катерят по това време, значи не са случайни хора. Сигурно батериите им са паднали от ниските темп. Вероятно имат топли дрехи. Дори да ги застигне силна буря, все ще успеят да се закопаят в снега на завет и да изкарат нощта.

24

Анонимен

преди 4 години

мине не мине и пак малоумщини. тия явно няма да свършат, ама поне да си правят застраховки. не мога да разбера какви са тези приливи на енергия да се вършат тези неща насред зима. то вярно, който си седи у дома, по не може да му се случи нещо, ама... защо тия бабаитлъци.

fallback