Снимка: БГНЕС
fallback


Ново голямо замърсяване на река Марица, но този път с нефтопродукти. РИОСВ – Пазарджик, "Басейнова дирекция" и полицията извършват проверка.

Контролните органи на екоминистерството установиха инцидентно изпускане на нефтопродукти от завод в отпадъчните води на предприятието, предава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Установена е производствена авария от спукана тръба на хидравлична преса. Екипи на пожарната са разположени край баража на река Марица в Пловдив. Те предприеха спешни мерки за ограничаване на замърсяването.

По първоначална информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти. Пожарникарите ще опитат да сложат боново съоръжение във водите на реката.

Проверки са установили нефтопродукти по течението на реките Пишманка и Марица, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. Замърсяването е повърхностно, не е опасно за рибите, твърдят природозащитници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 4 години

Смях ,гледате ли националната телевизия- лъжи ,след лъжи - замърсяването било повърхностно , нямало опасност за рибата ..хора ,къде живеем в царството на Казчей Безсмъртни ли ??

45

F5

преди 4 години

Не се заблуждавайте че светло , страшна тъмница е!

44

Анонимен

преди 4 години

Превърнаха реките ни в клоаки, корумпираните органи, предприятията и мангталите, а и всички, които си позволяват да си изхвърлят отпадъците, като не осъзнават, че всички живеем на едно място.

fallback