Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Първата детска книжка в България, посветена на децата със Синдром на Даун излезе от печат в навечерието на коледните празници. Автори на изданието са варненците Красимир Ламбов и Силвена Христова, чиято дъщеря е с тази генетична аномалия, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Книгата разказва историята на едно семейството на Красимир Ламбов и Силвена Христова. Родители на две деца – 8-годишния Крис и 5-годишната Микаела. Преди точно 5 години те научават, че тяхната дъщеря е със Синдром на Даун.

Това не ги сломява духом и двамата основават фондация "Живот със синдром на Даун“. Чрез множество видеоклипове и различни инициативи, те помагат и на други деца и семейства с подобен проблем. Фондацията обхваща над 50 деца със синдром на Даун от 8 града в страната. При това напълно безплатно.

Наскоро Красимир и Силвена издадоха и първата в България детска книжка с илюстрации, засягаща темата за Синдрома на Даун. Тя е озаглавена "Слънце в семейството. Приключенията на Крис и Микаела“.

Предстои издаването и на втора част.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

До 4Лъхаш на невежество.

6

ГОЛАТА ИСТИНА

преди 4 години

Кифлеят каките и щом прехвърлят 40 и спонсорите се ориентират към млади момичета, започват зарязаните вече лелки да мислят за семейство.Но тогава вече % на аномалиите бие в тавана.После... оххх какво ме сполетя

5

До 4

преди 4 години

Аутизма е къде къде по леко заболяване и може да овладяно до известна степен .Като синдрома Даун ,както и Олиго,френията са тежки напълно нелечими заболявания НО могат да бъдат диагностицирани преди раждането .Дълг, на всяка отговорна родилка е да предприеме необходимите изследвания .Иначе рискува 20-30 години (толкова живеят ) мъчение на нея и детето !!!

fallback