Снимка: БТА

Перничани поискаха на протест оставката на областния управител Ирена Соколова заради водната криза и състоянието на язовир "Студена". Те обвиниха Соколова в некомпетентност и в неглижиране на проблема, съобщава БТА.

Още по темата

Протестът се състоя пред сградата на Областната администрация. Ирена Соколова излезе при протестиращите и ги покани да вземат участие в провеждащия се по време на протеста обществен експертен съвет.

Тя заяви, че е готова да си подаде оставката всеки момент. "Това според мен не е проблемът. Проблемът е да можем да намерим водата, която да се върне в язовира, каза Соколова и обясни, че е изготвен план за действие.

Протестиращите отказаха да влязат в сградата и останаха навън, като заплашиха с гражданско неподчинение още тази вечер на пътен възел "Даскалово".

Пред журналисти спелеологът Атанас Русев, който участва в експертния съвет заяви, че при извършената проверка в района на водосбора на язовир "Студена" е установено, че най-основните водоизточници на язовира са били отклонени, по думите му най-вероятно незаконно. Сигурен съм, че още следобед, някой ще отиде и ще махне загражденията, каза Русев. Той съобщи още че се работи усилено по докарването на вода в язовира и изрази убеденост, че проблемът ще бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase