Снимка: Bulgaria ON AIR

Втори протест в Перник. След предишния беше отстранен шефът на местното ВиК дружество, а днес гражданите настояват за оставка на областния управител Ирена Соколова. Хората са категорични, че трябва да има последствие за всички, отговорни за бедствието. Протестът е пред сградата на областната управа.

"Нашата цел е да намерим всички виновни, защото положението, в което се намираме, наистина е бедствено. Всички смятаме и сме обединени от мнението, че това е поради човешка небрежност и немарливо изпълнение на служебните задължения", коментира перничанка пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Гражданите са категорични, че ще има и още протести, като следващият щял да излезе от града.

Според тях Соколова не е изпълнила задълженията си. В ефира на "България сутрин" споделиха разочарованието си, че до тях не стига необходимата информация и твърдят, че водният режим не се спазва.

"Госпожа Соколова излезе в медиите с рецитиране на длъжностната си характеристика какво било направено след протеста. Преди да започне водния режим къде беше госпожа Соколова. Тя не е от един-два дена, а от три години на тази длъжност и би следвало какво се прави в кризисни ситуации. Ние тепърва няма да я учим и да я чакаме тя да се научи", допълни още жената.

Според друг човек е била подавана вода от язовир "Студена" за да може гръцка фирма да прави свое  производствоа. По думите му, е имало вода, която да се използва за промишлени цели, а не от питейната.

Хората обясняват, че са имали проблеми с водата и преди водния режим. Те а убедени, че задължение на Соколова е било да е координатор между ВиК и правителството.

"Притеснително е, защото водата я плащаме ние. Колкото и малко да изтича, изтича вода. Реката е мръсна непрекъснато", коментираха теча на вода пред общинския младежки комплекс. Местните не знаят до кога ще са на воден режим и как ще посрещнат празниците. "Пием отрови, мръсотии", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase