Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Намериха тялото на изгубилата се преди 4 дни в Рила 64-годишна жена. Жената е допуснала най-голямата грешка, като е тръгнала на преход сама. Маршрутът, по който се е движила, също не е съвсем ясен, съобщава Нова тв.

Oще по темата

Тялото е било открито по обед в района на Рилския манастир, въпреки че временно бе преустановено търсенето, заради лошите метеорологични условия.

Вчера издирването й продължи около 10 часа като 25 спасители и две спасителни кучета са обходили целия Мальовишки дял. Те са търсили при изключително сурови условия – между 80 и 100 км в час са ветровете в Рила.

От авиобаза Крумово бяха осигурили хеликоптер, но заради рязкото влошаване на времето, той не е успял да излети. В издирването са се включили и доброволци от Пловдив и София.

В планината времето е изключително неподходящо за туризъм. Спасителите съветват всички туристи да следят прогнозата за времето и да на тръгват на походи при дъжд и мъгла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 4 години

"Лучше гор могут быть только горы, На которых еще не бывал!" - Владимир Высоцкий

25

Аз съм 27

преди 4 години

...Мальовица до Манастира по Друшлявица, накрая по тъмно! Имах желанието да им обърша по шамар, но ми мина, като тайно се зарадвах, че са се справили на крехката си възраст. А тяхната тарторка, момиче с характер, миналата година загина в Италия като местен планински водач. Мир на неспокойната й душа!До 26Нищо не разбираш, след съболезнованията, фалшиво звучащи, си написал само глуппости! Прочети си творбата отново, може и да разбереш защо ти пиша това!*Планината е магия, магнит, изживяване!

24

До Анонимен 24

преди 4 години

Да не се пошегува човек! Но ти наистина не си ходил там и не знаеш, че това НЕ Е ДЪЛЪГ ПРЕХОД. Но е труден и както писах, а и други написаха - там е отвратително хлъзгаво, трудно е и в сухо време през лятото. Палатка няма къде да поставиш, а от северната страна има заслон. Катерил съм Мальовица по леки турове, а вуйчо ми катереше 6 Б категория и беше извадил от стената гранати, е - не много красиви. Баба ми беше стигала почти до там от ЦАЛ (после ЦПШ). Дъщерите ми, се спуснаха от М

fallback