Снимка: Dnes.bg

Планински спасители и доброволци трети ден издирват туристка в Мальовишкия дял на Рила.

На 10 ноември в 20:52 ч. в Централния денонощен пост на Планинската спасителна служба при БЧК е получен сигнал, че жена на 64 г. е в неизвестност от няколко часа. Тя е предприела сама прехода, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт с нея.

В 21:30 ч. екип на ПСС - Боровец се насочва по маршрута, който жената е обявила при тръгването си от хижа "Мальовица", но без резултат. Издирването продължава на следващия ден, като се присъединяват още 5 планински спасители от Самоков, както и двама доброволци.

Започва обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета. Отново няма резултат в издирването на жената, която, по данни от нейните близки, е с тъмни дрехи, сливащи се с каменистия терен, съобщиха от ПСС.

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район.

С бързата намеса на МВР и МО такъв е осигурен, заедно с планински спасители, готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Днес издирването продължава, като към спасителите от Самоков са се присъединилии доброволци от София и Пловдив с две спасителни кучета.

Военният хеликоптер отново е в готовност да излети, но засега това е невъзможно поради силния вятър и лошата видимост. В момента на терен работят над 20 планински спасители, които продължават да обхождат района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase