fallback

"Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ и Агенцията за социално подпомагане /АСП/ категорично опровергават разпространената дезинформация сред семейства в Сливен, Ямбол, Карнобат, че "децата им ще бъдат отнети", заявяват двете институции в позиция до медиите.

Oще по темата

"Бихме искали да успокоим всички родители, че дирекциите "Социално подпомагане" и отделите "Закрила на детето" не планират такива действия. Призоваваме всички семейства да не се поддават на провокации, които целят всяване на страх и паника", посочват от МТСП и АСП.

В позицията се припомня, че предприемането на временна мярка за закрила "настаняване на дете извън семейството" се налага единствено с решение на съда, при това само при изрични основания, определени в Закона за закрила на детето. В законодателството, което ще влезе в сила от 1 януари 2020 г., не се предвижда промяна на този принцип, заявяват още от социалното министерство, пише БТА.

"Призоваваме при съмнения и притеснения родителите да се обръщат за информация и съдействие към институциите - местните дирекции "Социално подпомагане" и отделите "Закрила на детето", училищата, регионалните управления на образованието и структурите на МВР", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

до герберастките кал

преди 4 години

Ако стане така че герберастките калинки ми вземат детето по някаква джендърска причина, намирам си калашник 7,62 + няколко пълнителя + доста патрони и ще им дойда на гости в софия! ДУПЕ ДА ИМ Е ЯКО!

39

Анонимен

преди 4 години

ВИжте - акос е стигне до отнемане, помощите са изгорели. Обяснете им го, па вижте, дали половината няма да вдигнат ръце и да кажат "ааа батееее, зимайти *** тугааа".

38

Анонимен

преди 4 години

Според карбовски, а на него някакси по- му вярвам,отколкото на бтв-то, не е фалшива новината.

fallback