Снимка: архив Булфото

Паника накара родители да изведат децата си от две училища в Сливен. В учебните заведения се обучават преобладаващо ромски деца от кв. "Надежда".

Родителите се втурнали към училищата да си приберат децата, защото получили информация, че "Закрила на детето" ще им отнема наследниците, предава Dariknews.bg.

Още по темата

"Беше ужас, щяха да ни изпотъпчат. Деца ревяха отвътре, отвън родители реват", разказа една жена от персонала.

Според майки на деца някой се е обаждал по телефона, слухът се разнесъл, паниката бързо е обзела цялата махала и обитателите й се юрнали към класните стаи. Някои от родителите са се втурнали направо от работните си места към училището.

За минути около 10.30-11.00 часа 6-то и 8-мо основно училище в ж.к. "Даме Груев" се опразниха, а на дворовете останаха безпомощните учители.

По информация на DarikNews от РУО-Сливен директорите на двете училища веднага са сигнализирали в полицията.

Предполага се, че става въпрос за провокация.

По същото време на посещение в Сливен е и образователният министър Красимир Вълчев, който обикаля сливенски училища. Той веднага е бил уведомен за случилото се.

Коментари Напиши коментар

72

Буги

преди 2 години

Ей кво ли не измислят само да не учат.

71

Анонимен

преди 2 години

от опит знам,че сами си ги пускат слуховете.и колко е лесно да ги манипулираш

70

Има лесно решение

преди 2 години

Откажете се от античовешкия закон за детето. Не само циг, и българите ще си приберат децата. Моите са пораснали, но ако на внуците ми започнат да им обясняват, че е много хубаво да помислят, дали пък не предпочитат да са от другия пол или дали не трябва да мразят родителите си, че ги карат да си учат уроците, ще ги спра от училище. И ако е трудно да намеря частно училище, където да не ги учат на такива глупости, ще емигрираме. Децата ми мислят по същия начин!