Снимка: Bulgaria ON AIR

Сено, животни, боклуци - всичко това са открили инспекторите на АПИ по време на проверки на основните пътища и магистрали за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях и прилежащите им територии.

Още по темата

Повод за проверките стана пожарът под виадукта на магистрала "Струма" при Дупница в средата на месеца. Съоръжението беше сериозно увредено, а укрепването на виадукта ще продължи около 4 месеца и ще струва близо 2 милиона лева. 

Проверката обхваща територията на цялата страна. От АПИ са проверили над 3800 съоръжения. 120 от тях са са използвани нерегламентирано.

Инспекторите от АПИ са установили, че най-често под мостовете се изхвърлят гуми и отпадъци. По време на пресконференцията бяха представени и фрапантни резултати. Оказва се, че земеделски стопани отглеждат животни именно под мостовете на магистралите и съхраняват сено.

От пътната агенция увериха, че нарушителите ще бъдат глобени. За физически лица глобата е от 200 до 500 лв, а за юридически - от 1000 до 3000.

Където нарушителите не могат да бъдат открити, почистването ще е за сметка на АПИ. В момента се уточнява колко пари ще са необходими.

От АПИ очакват почистването да приключи до средата на септември, но подчертаха, че парите за това ще са за сметка на обновяване на маркировката и други дейности, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase