Снимка: Bulgaria ON AIR

Един милион и 860 хиляди лева ще струва възстановяването на засегнатия от пожара преди 10 дни виадукт на АМ "Струма" при Дупница. Това обяви шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски след инспекция за хода на възстановителните работи и почистването от отпадъците.

Още по темата
Пострадали са 13 колони, три греди и два еркера. До края на днешния ден ще бъде пуснато в двете посоки движението по магистралата по направлението за София.

В 27-те областни пътни управления приключва огледът и проверката за състоянието на пътната инфраструктура и съоръженията, предаде БНР.

Георги Терзийски съобщи за открити нарушения, като сред тях е и овчарник под мост на републикански път в Ловешка област.

По-рано бе съобщено, че за улеснение на трафика от 14 часа днес до 20 часа в събота превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от магистралата към пътя Е-79 при пътен възел "Долна Диканя" и обратно ще се качват на нея при пътен възел "Бобошево". Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от пътен възел "Дупница" до пътен възел "Бобошево" и обратно.

В петък изтича срокът, в който трябва да се отчетат проверките на всичките 27 областни пътни управления за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията на пътищата. Обобщените резултати ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase