Снимка: Pixabay


Нахапано дете от бездомно куче в Асеновград вече е стабилизирано и изписано за домашно лечение. Това съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги" за Дарик.

8-годишното момче е било прието в лечебницата със силен стрес и рани по лицето и едната ръка. Не е имало фрактури. Детето е лежало два дни с майка си в Клиниката по ортопедия и травматология.

Инцидентът е станал на 7 юли на ул. "Отец Паисий" в Асеновград, докато детето се е прибирало с още няколко приятели към дома си. По предварителна информация децата са играли в двора на намиращото се наблизо ОУ "Отец Паисий".

Още по темата

Безстопанственото куче изскочило изпод микробус и нападнало групата. Свидетели на инцидента са категорични, че децата по никакъв начин не са провокирали животното. По думите им, те дори не са го видели.

Съсед незабавно се притекъл на помощ, за да отърве детето от кучето. Други очевидци се обадили на тел. 112. Пристигнал екип на Спешна медицинска помощ, който откарал момчето в Университетска болница "Св. Георги". Там му били направени няколко операции, заради разкъсвания на ухото, рани по лицето и едната ръка.

 През следващите седмици с 8-годишното момче ще работи психолог, защото уплахът е бил силен. Родителите на детето също са стресирани.

Това е поредният инцидент с безстопанствени животни само в Асеновград. В района зачестяват  нападнатите и ухапани от четириноги хора, а популацията им продължава да расте.

Община Асеновград има сключен договор със Зооветеринарен комплекс-Пловдив, които по сигнал извършват акции по улов на бездомни кучета в града. Според закона, животните не се настаняват в приюти, а само се улавят, кастрират се, обезпаразитяват се и се връщат обратно по местата, от които са уловени.

Коментари Напиши коментар

5

Ама

преди 2 години

Хубаво им е на "природозащитниците" да цоцат пари от държавата за "решаване" на проблема с кучетата, затова има нахапани от кучета хора. Докато проблемът с алчните "природозащитници" не се реши, няма да се реши и проблемът с агресивните кучета. Да се спрат парите на "природозащитниците" и да се пренасочат към ловните дружини. Проблемът с бездомните кучета и болестите, дето разнасят, за макс месец ще изчезне трайно. И няма да четем за нахапани и убити от кучета. Нов закон и да го регламентира.

4

x

преди 2 години

Такъв бил закона... *** от ГЕРБ за толкова години не можаха ли да променят тоя закон.

3

Анонимен

преди 2 години

Не се притеснявайте. Сега кучкарите ще осъдят детето, че е провокирало кучето. И всичко ще си дойде на мястото. Как смее да е дете и да разваля кефа на кучетата. А, те кучетата са толкова умни, колкото и хората, ще ви кажат кучкарите, които са спряли да бъдат хора. За подобни твърдения трябва да се праща на психиатър и да се отнемат базови права, като гласоподаване и свободно движение (с куче).