Снимка: БТА
fallback

Стотици данъчни инспектори тръгват на проверки по морето от 1 юли. 50 000 граждани ще могат да им помагат, като проверяват касови бележки със специално мобилно приложение.

Всеки, който иска да помогне на данъчните може да си инсталира приложение на НАП. "НАП създава възможност бързо и лесно, всеки, който желае, да отдели минута и да провери дали касовата бележка, която му е издадена от покупка, е истинска или фалшива", каза Христо Узунов от НАП-Бургас пред Нова тв.

Стъпките са две. Взима се касовата бележка и с бутон, който сканира кода, показващ основни елементи на касовата бележка като дата, сума, номер на фискалната памет на апарата, се вижда дали информацията за покупката е изпратена на НАП. Ако е фалшива бележката, светва червена светлина, а ако е истинска - светва зелено. Необходимо е преди проверката да изчакаме около 7 минути, за да се изпрати технологична информация до НАП.

Узунов добави, че от началото на следващия месец стартира и активната активна лятна контролна кампания на данъчните инспектори. Фокусът и този път ще бъде отчитането на оборотите и издаването на касови бележки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Имали някой който да ме светне, как може да се издаде не исктинска касова бележка, че и с бар код?!?!

20

емигрант

преди 4 години

Забравих да спомена, че с картата за градски транспорт също можеш да плащаш такси и/или да си наемеш колело или електрическа тротинетка, но както споменах емигрирах семейно в третият свят, понеже в РъБъ един уидер ме прати да садя картофи, та прецених, че за 1000$ за 4 часа работа само в понеделник ми е някак по изгодно отколкото със семейството ми да се мъча, а и предвид ценза, знанията ми уменията ми да ставам аграр!Здраве и успех на всички сънародници!

19

Анонимен

преди 4 години

Тази Агенция НАП е едно безумие / може да се каже недоносче/ , която не произвежда нищо и е в постоянен разход. Туристическата дейност е сезонна . И малките общини и населени места трябва сами да си определят данъка , а не НАП.СТИГА ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ МИНА ВРЕМЕТО НА СОЦИАЛИЗМА.

fallback