Снимка: БГНЕС

В малките часове на нощта напрежението ескалира във Враца, където чакащите членове на СИК заплашиха, че ще оставят бюлетините на полицията, ако не бъдат допуснати по-бъро до сградата. Големият проблем обаче идва след полунощ, когато четири училища, в които се броят бюлетини, остават на тъмно.

Членовете на комисиите продължиха броенето на гласовете на тъмно с подръчни средства - фенерчета и телефони, съобщава екип на bTV.

От енергодружеството категорично отрекоха това да е саботаж. Никой не знаеше причините за спирането на тока. “Казаха, че по-рано от един часа няма да дойде. Всички фенерчета, телефони, бяхме въоръжени да си довършим работата. В никакъв случай за спиране не сме помисляли. Другата секция се опитаха, обаче ги върнаха. Един и петнайсет дойде токът. И ето - сега имаме грешки“, каза Цветана Горанова – член на 47-ма секционна избирателна комисия.

По-късно дежурните екипи на пожарната осигуряват генератори за нормалното протичане на преброяването и принтерите отново да започнат да работят.

На предишния вот през есента област Враца отново се прочу – с отпечатване на недостигащи бюлетини в секция в село Върбешница и с дописване на преференции в Малорад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase